© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2017 08:23:20

Au! Real je pred današnjim el clasicom takole PONIŽAL Barcelono: Ste zdaj videli, taka je prav slika!

Največja klubska rivala se bosta pomerila v Miamiju; danes po tamkajšnjem času oziroma ob 2. uri v noči na nedeljo po našem.

Gre za prijateljski el clasico, kar se je dolga leta zdelo napredstavljivo, a denar dela svoje in velikana sta se izjemno bogatim investitorjem pustila prepričati ter bosta v večinoma špansko govorečem ameriškem velemestu odigrala tekmo, kakršne nogometni svet v moderni dobi ne pomni. 

Vprašanje je seveda, kakšna bo tekmovalna podoba dvoboja, sta si pa ob kluba zato še pred srečanjem na igrišču zamislila prav posebno tekmovanje, prav posebno merjenje moči, prav posebno kazanje mišic. V istem mestu sta na isti dan oba organizirala odprta treninga in želela videti, na katerega bo prišlo več nogometni navdušencev. 

Barcelona je s 15.000 ljudmi postavila zelo visoko letvico in pokazala, kako zelo je priljubljena na jugovzhodu Združenih držav Amerike. No, dvoboj pa je vendarle dobil Real. In to kako. Na njegov odprt trening je prišlo celo več kot 20.000 ljudi, ki so še bolj navdušeno in še bolj huronsko pozdravili dvakratnega zaporednega evropskega prvaka. 

"Taka je pač trenutna realna slika. Ne samo tukaj, temveč kjerkoli. V nekaj letih smo povsem obrnili stanje in na to smo zelo ponosni," ob tem razmišljajo pri Realu, ki je po dveh zapoednih evropskih kronah Barci v pričakovanju nove sezone zadal še ta navijaški udarec. Še več, nekateri pravijo, da je Barca v novačenje udeležencev treninga vložila precej več, Real pa je vseeno zbral precej večjo množico in Katalonce ponižal.