© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2017 12:39:44

ROONEY: Da je vsega konec sem vedel že...

Reuters

Wayne Rooney o tem, kdaj je vedel, da je njegova zgodba na Old Traffordu končana.

Wayne Rooney je pred dnevi zaprl neko veliko poglavje. Izgubljeni sin se je po trinajstih letih vrnil domov, na Goodison Park. Na veliko navdušenje številnih, med drugim tudi njegovih staršev in najstarejšega sina. "Tudi Kaiu nisem nič namignil, še manj povedal, saj je hodil v šolo, pa bi lahko novico razkril sošolcem. Vsem skupaj sem povedal šele, ko je bilo vse dogovorjeno in na papirju. Kai je skočil name, tako veselega ga še nikoli nisem videl. Pa moj oče. Je čistokrvni »Evertonec« in je v zadnjih trinajstih letih iz tedna v teden hodil v Manchester, da me je gledal. Zdaj bo imel do štadiona znova le nekaj minut," je skozi smeh razlagal Rooney, pri tem pa tudi razkril, kdaj mu je postalo jasno, da se njegovo poglavje v gledališču sanj, kot pravijo Old Traffordu, bliža h koncu.

"Sezono sem začel OK, šlo mi je dobro, potem pa sem imel na gostovanju pri Watfodru zanič tekmo in to je bilo to. Že tam enkrat v novembru mi je postalo jasno, da moram oditi. Januarja sem govoril z Mourinhom, da bi videl kakšne opcije imam na voljo. Vseskozi mi je govoril, da želi, da ostanem in pomagam ekipi do konca sezone. Ko sem dobil priložnost, sem pomagal po svojih najboljših močeh, vedel pa sem, da moram za dobro moje kariere oditi. Seveda je bil to žalosten trenutek, vendarle sem bil pri klubu dolgih trinajst let, toda moram misliti tudi nase in svojo kariero."

Ločitev je bila gosposka, brez povišanih tonov, težkih besed in medsebojnih obtožb. Pri 31-letih se je zdaj vrnil tja, kjer se je vse tudi začelo. Vrnil se je v klub, pri katerem je leta 2002, star komaj šestnajst let, debitiral na veliki sceni. Vrnitev, s katero se želi vrniti tudi v reprezentanco.

wayne rooney
Reuters