© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.07.2017 11:42:11

Italijanski poslovnež prodal prvoligaša Genoo

Italijanski poslovnež Enrico Preziosi ni več lastnik italijanskega nogometnega prvoligaša Genoe. Devetinšestdesetletni Preziosi je za Gazzetto dello Sport potrdil, da je prodal klub, potem ko je bil 14 let njegov predsednik. Italijan ni razkril, kdo je kupec oziroma novi lastnik genovskega kluba ter za kakšen znesek je prodal nogometno moštvo.

"Vse papirje bomo podpisali do konca tedna oziroma najpozneje v začetku prihodnjega tedna," je napovedal Preziosi.

Dosedanji dolgoletni predsednik in zdaj že nekdanji lastnik kluba je bil tarča hudih kritik navijačev Genoe, ki je zaradi zimske razprodaje najboljših igralcev strmoglavila po prvenstveni lestvici ter je pristala med moštvi, ki se borijo za obstanek med elito.

Aktualni strateg Genoe je hrvaški nogometni trener Ivan Jurić, ki so ga odpustili 20. februarja, da bi ga po vsega šestih tekmah pod vodstvom Andree Mandorlinija znova vpoklicali za trenerja. Pod Jurićevim vodstvom je Genoa ohranila 16. mesto na lestvici serie A ter obstanek med elito.

Genoa, ustanovljena je bila leta 1893 kot klub ljubiteljev kriketa in nogometa, je eden izmed štirih najstarejših italijanskih klubov. Devetkratni italijanski prvak je zadnjo državno lovoriko osvojil daljnega leta 1924.