© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
10.07.2017 11:41:29

Ali je to napoved obdobja velike prevlade Reala? Razkrit peklenski načrt Madridčanov!

Reuters

Ali se ponavlja zgodovina?

V zadnjih dneh ga verjetno ni navijača Reala, ki se mu ne bi nasmihalo do ušes. Madridski velikan se je v tem prestopnem roku že okrepil z nekaterimi največjimi španskimi talenti, na pragu podpisa pa je še en. Gre za nekatere zvezdnike, ki so zaznamovali letošnje evropsko prvenstvo do 21. leta starosti.

Nič takšnega, si boste verjetno mislili. Toda Real je na las podobne poteze povlekel pred štirimi leti oziroma prav tako po koncu evropskega prvenstva do 21. leta.

Leta 2013 so španski mladci pokorili evropsko konkurenco, Real pa je takrat pokupil nekatere ključne člane zasedbe, ki je zavzela evropski prestol. Takratni prvi strelec turnirja Alvaro Morata je že bil član Reala, Nacha so pripeljali iz svoje B-ekipe, Danija Carvajala pa vrnili iz Bayerja, kjer je bil na posodi. Njim so še dodali Isca in Asierja Illarramendija, ki sta takrat kraljevala na sredini igrišča in pristavila levji delež k veliki zmagi Španije nad Italijo v finalu tega prvenstva. Real je v sezoni 2013/14 nato osvojil španski pokal, deseti naslov evropskega prvaka in svetovno klubsko prvenstvo.

Verjetno ni posebej poudarjati, da so trije od štirih zgoraj omenjenih nogometašev danes še kako pomembni v moštvu Zinedina Zidana, zdaj pa se pri Realu zgodovina očitno ponavlja. Marco Asensio je že član Reala, na minulem evropskem prvenstvu pa je bil eden ključnih igralcev španske reprezentance, ki jo je šele v finalu ustavila Nemčija. V klub sta se vrnila tudi Marcos Llorente in Jesus Vallejo, od tega dvojca imajo v klubu še posebej velika pričakovanja, ter Borja Mayoral. Za nameček je na pragu Reala tudi Dani Ceballos, ki je bil izbran za najboljšega igralca letošnjega evropskega prvenstva U-21. Ali je to napoved obdobja popolne prevlade španskega velikana?