© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.07.2017 15:01:27

Lani ga je Keku vzel Mamić, letos ga je Kek poslal v Kazahstan!

Grega Wernig

Marsikdo je pričakoval, da bo nekdanji najboljši igralec hrvaške lige glavna okrepitev Matjaža Keka pri naskoku na ligo prvakov, a Mariborčan ga ni potreboval.

V predlanski sezoni najboljši igralec HNL-ja Marin Tomasov je včeraj postal novi (posojeni) član kazahstanske Astane. Devetindvajsetletnik s Pašmana se je to poletje vrnil na Rujevico, potem ko ga Al Nasr po odhodu Zorana Mamića, ni želel odkupiti, toda nazaj ga ni hotela niti Rijeka. Hrvaški prvaki so ga posodili Astani, ki ima prav tako odkupno pravico, po kateri bi Rečani lahko zaslužili do milijona evrov.

V dresu Kazahstancev bo Tomasov nastopil v kvalifikacijah za ligo prvakov, kjer se lahko sreča tudi z Rijeko. In kaj pravi na tak scenarij? »Bolje, da se srečamo šele v skupini lige prvakov (hahaha),« je za Sportske novosti povedal Dalmatinec in dodal, da mi imel vendarle raje, če se z Rijeko ne sreča. Zamer do kluba ali Keka ni, a gotovo Tomasov čuti nekaj grenkega priokusa. »Rijeka je odlična. Kek in ljudje iz kluba so dokazali, da znajo poiskati zamenjave za tiste, ki odidejo. Siguren sem, da jim bo to ponovno odlično uspelo. Jaz bi bil srečen, če bi lahko ostal v Rijeki, ampak takole je najbolje za vse. Gremo naprej proti novemu poglavju v svoji karieri,« je zaključil novi vezist Astane.