© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
26.06.2017 13:11:34

Messi na hudem udaru: je Argentinec na račun otrok izvedel najbolj umazano davčno prevaro v zgodovini nogometa?

Lionel Messi
Lionel Messi
Reuters

Španski časnik ABC je udaril z zgodbo, da naj bi Lionel Messi prek svoje humanitarne organizacije davčnim oblastem prikril na desetine milijonov prihodkov.

Če je to res, potem Messi tudi v očeh svojih privržencev ne bo nikoli več enak. Po 21-mesečni zaporni kazni zaradi utaje davkov, ki mu je ne bo treba prestajati za rešetkami, se namreč nadenj zgrinjajo še precej hujše obtožbe.

Pri ABC-ju so zapisali: »Leo Messi Foundation je ustvarila ogrodje za prikrivanje milijonov evrov, ki jih je prejela zaradi neprijavljenih prihodkov iz sponzorstev, za katere ni možno preveriti, ali so bila zares namenjena za s pomoč otrokom z zdravstvenimi težavami in druge socialne projekte.«

Šlo naj bi za več kot deset prikritih milijonov evrov, kolikor se je nabralo sredstev v zadnjih desetih letih. Glavni kamen spotike je ta, da je Messi svojo fundacijo v Španiji aktiviral šele leta 2013, torej po šestih letih delovanja. Prej naj bi pogodbe podpisovala prek svoje hčerinske družbe v argentinskem Rosariu.

Ne glede na to, ali trditve ABC-ja držijo ali ne, Messi spet ne more imeti mirnega spanca in morda je samo še vprašanje časa, da bo tudi on tako kot Ronaldo rekel, da ima Španije dovolj.