© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.06.2017 11:22:45

V BiH v svojem slogu spremljajo Mešanovića v vijoličastem, Zrinjski zmagal in se okrepil

Drago Wernig - TAKA

Nekdanji član tekmecev Maribora v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov pod drobnogledom tudi v domovini.

Nogometaši Gorice, Olimpije in Domžal odštevajo zadnje dneve do prve tekme 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa, Mariborčani imajo do evropskega izziva proti Zrinjskemu v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov še nekaj časa, da se ustrezno pripravijo. V soboto so Darko Milanič in njegovi varovanci zapustili ravnico in po prosti nedelji nadaljujejo vadbo v Ljudskem vrtu.

Za zdaj so vijoličasti odigrali štiri prijateljske tekme, zadnji dve je zaznamoval tudi novi napadalec Jasmin Mešanović, ki je s selitvijo iz Mostarja pod Kalvarijo dvignil precej prahu. A za Štajerce je pomembnejše spoznanje, da se je v novem okolju zelo dobro znašel in se na obeh preizkušnjah, na katerih je do zdaj zaigral, vpisal med strelce. Najprej je zatresel mrežo ruskega prvoliagaša Urala, ob koncu tedna še makedonskega prvaka Vardarja.

Njegove igre kakopak spremljajo tudi mediji v BiH. Vsi so si skoraj enotni, da mu Maribor očitno ustreza, temu primerni so komentarji. "Trpa li trpa," kar bi lahko prevedli kot trese, še kako trese, so denimo domiselno zapisali na spletni strani bhfubdal.ba.

Medtem pa kakopak tudi tekmeci Maribora nadaljujejo priprave, medtem so odigrali drugo prijateljsko tekmo. Z 1:0 so ugnali GOŠK iz Gabele, ki je novi član premijer lige BiH, edini gol je dosegel Nardin Mulahusejnović. Blaž Slišković in njegovi fantje so se sicer danes vrnili na Kupres, kjer bodo ostali do 2. julija, med njimi je tudi nov obraz. Oziroma stari, po enoletni odsotnosti se je v vrste Zrinjskega vrnil 28-letni branilec Neven Laštro.