© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.06.2017 13:10:16

Freddyjeva odisejada se nadaljuje

Predviden je bil kot naslednja velika stvar, ne le ameriškega, ampak kar svetovnega nogometa. Danes je na preizkušnji pri švedskem drugoligašu.

Številni se boste najbrž spomnili koliko prahu je pred dobrim desetletjem dvigal Freddy Adu, Američan ganskih korenin. Nekoč je bil čudežni deček, wunderkind, na sebi je nosil etiketo naslednja velika stvar, nekateri pa so šli celo tako daleč, da so o njem govorili kot o novem Peleju. Le nebo je bilo meja. Danes je na preizkušnji pri švedskem drugoligašu.

S štirinajstimi leti je zaigral v MLS, s šestnajstimi leti je debitiral v reprezentanci ZDA. Napovedovali so mu sijajno kariero, še kot najstnik je postal zvezda, hodil je z znano pevko JoJo, oglaševalci pa so se tepli zanj. Vseskozi se je zdelo, da je dokončen preboj, eksplozija, ko bo ves tisti silen talent izbruhnil na površje, takoj za naslednjim ovinkom.

A namesto naslednja velika stvar nogometa je postal neke vrste svetovni popotnik, igral je v ZDA, na Portugalskem, v Franciji, Grčiji, Turčiji, Braziliji in celo Srbiji. V zadnjih letih je svoj talent oziroma kar je ostalo od njega odnesel na sever Evrope, igral je v finski ligi, zdaj se bo poskusil prebiti še na švedsko nogometno sceno, Syrianska FC pa tisti klub, ki mu je ponudil priložnost.

Freddy Adu, večni talent, ki je pri vsega 28 letih le še korak, dva oddaljen od oznake bivši nogometaš.