© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2017 21:10:57

100-milijonska okrepitev za Barcino revolucijo! Na skrivnostni večerji z Messijem in še več od tega!?

Leo Messi v akciji.
Leo Messi v akciji.

Barcelona je v norem lovu na okrepitev, ki bi povsem spremenila njeno podobo.

Nobena skrivnost ni; Barca ima najboljši napad na svetu, močno pa škripa v njeni zvezni vrsti, kjer so lani prišle napačne okrepitve in kjer v pravkar končani sezoni nikakor ni steklo. Katalonci potrebujejo nov motor, izbranec pa je zdaj že neizpodbitno znan. Marco Verratti, italijanski organizator igre iz vrst PSG-ja. 

Parižani o prodaji nočejo niti slišati, vendar pa vsi dobro obveščeni viri pravijo, da Barca lahko računa na nogometaševo voljo. Zanimanje Kataloncev mu godi; še več, želel bi jih okrepiti in je z njimi navezal prve stike. Nekatere potrjene, dugič večkrat zanikane, skrivnostne, a po zagotovilih najbolje obveščenih vendarle obstoječe. 

Verratti počitnice preživlja na Ibizi oziroma na ultra luksuznem strasnskem otočku Formenteri. Tam je tudi njegov zastopnik in tam je tudi nekaj funkcionarjev Barcelone. In tam je, jasno, alfa in omega Barcelone, prvi zvezdnik Lionel Messi. Človek, ki ima že nekaj časa pomembnejšo besedo kot trener. 

Močno je zato danes zjutraj udarila novica, da sta Messi in Verratti večer poprej sedela na večerji in se pogovarjala o morebitnem sodelovanju. Katalonci so vest hitro zanikali in čez dan je obveljala za lažno, toda slovita La Gazzetta dello Sport, ki ima na sicer španski Formenteri tradicionalno najboljša ušesa, je zdaj vse skupaj še enkrat potrdila. 

Pa ne samo to, Verratti naj bi, četudi je to izracno prepovedano, sestal tudi z enim od funkcionarjev Barcelone, kar je seveda dodatno razjezilo PSG. Ta grozi s prijavo na Fifo, a glede na mehaniko dogajanja na tržnici pravih možnosti nima. Tako kot jih nima, če se je Verratti zares odločil in če bo vztrajal.

Parižani lahko le "pokasirajo" čim višjo vsoto. Govori se o okroglih 100 milijonih evrov, kar so potrdili viri z vseh strani in kar se glede na razmere na trgu zdi primerna vsota. Verrattijev prihod pa bi zagotovo pomenil pravo revolucijo v Barcini zvezni vrsti in povsem drugačno podobo ekipe.