© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.06.2017 12:21:54

Uf, kakšen prestop! Kek spet obrača milijone, pred vrati drugi najdražji prestop v zgodovini kluba!

Grega Wernig

To, da bo Matjaž Kek v svojih vrstah težko zadržal vse zvezdnike ekipe, je bilo jasno že med zgodovinsko uspešno sezono.

Na vrata hrvaškega državnega in pokalnega prvaka namreč trkajo evropski velikani, ki se zanimajo za usluge nogometašev, ki so zablesteli pod taktirko Matjaža Keka. Glede na trenutno stanje v klubu je jasno, da večine svojih zvezdnikov štajerski strateg ne bo mogel zadržati. 

Prvi, ki se je znašel na izhodnih vratih, je branilec Josip Elez, za katerega se zanima nemški velikan Schalke. Hrvaški mediji poročajo, da bi lahko Rijeka za 23-letnega nogometaša prejela med 4 in 5 milijonov evrov, kolikor je v blagajno Rijeke kanilo tudi po prodaji Mateja Mitrovića v Bešiktaš. Še vedno je daleč najdražji nogometaš v zgodovini kluba Andrej Kramarić, z njim je Kekova Rijeka zaslužila 9 milijonov evrov. Na četrtem mestu te večne lestvice je trenutno Roman Bezjak, ki ga je Rijeka za 2 milijona evrov prodala Darmstadtu. Ta ga je nato sredi sezone posodil nazaj Rijeki in z njo osvojil dvojno krono.