© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.06.2017 17:03:02

Luka Modrić je razkril Zidanovo skrivnost, s pomočjo katere je Real premagal Juve

Reuters

Real je v sobotnem finalu lige prvakov s 4:1 premagal Juventus in se veselil dvanajstega naslova evropskega prvaka.

Madridčani so tekmeca zlomili v drugem polčasu, v katerem so jim zabili tri gole. Luka Modrić pa je zdaj razkril, kako je trener Zinedine Zidane s svojimi sodelavci našel pomanjkljivost Juventusa, kar so galaktiki znali odlično izkoristiti.

Obramba italijanskega prvaka je do te tekme delovala izjemno, v dvanajstih evropskih nastopih v tej sezoni je prejela samo tri gole. In mnogi so bili prepričani, da je Juventus edini, ki lahko ustavi Real. To se ni zgodilo, za kar ima veliko zaslug francoski strokovnjak na klopi španskega prvaka.

Španci so povedli z zadetkom Cristiana Ronalda, potem ko mu je z desne strani povratno žogo podal Dani Carvajal. Juventus je nato izenačil z izjemnim zadetkom Maria Mandžukića. Za drugo vodstvo Reala je poskrbel Casemiro, potem ko je odbito žogo z razdalje (s pomočjo odbitka) poslal za Buffonov hrbet. Na 3:1 je povišal Ronaldo po povratni podaji Luke Modrića, končni rezultat 4:1 pa je postavil Marco Asensio, ki je prav tako izkoristil povratno podajo v kazenski prostor.

In prav te povratne podaje so bile ključ do uspeha, kar je razkril tudi Luka Modrić. "Zidane je skupaj s sodelavci opazil pomanjkljivost v Juventusovi obrambi. Zato smo v pripravi na tekmo ves teden trenirali povratne podaje. Juventusova obramba je odlična, ko gre za predložke s strani, a ni tako dobra ob povratnih podajah. Na tem smo veliko delali in na tak način zabili tri od štirih golov. Čestitke trenerju, da je opazil to podrobnost, ki je bila na koncu v finalu ključnega pomena," je razkril hrvaški reprezentant.