© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.06.2017 14:19:18

Noro, kakšne številke! Razkrito, koliko so za Mbappeja pripravljeni ponuditi najboljši ponudniki

Reuters

Zgodb(ic) glede morebitnega prestopa Kyliana Mbappeja smo slišali že mnogo. Osemnajstletnik je po izjemni sezoni v Monacu postal tarča praktično vseh največjih evropskih klubov.

Mbappe naj bi sicer želel ostati v Monacu, a če bo poleti zamenjal delodajalca, bo zagotovo odšel za rekordno vsoto. Trenutni rekorder je njegov rojak Paul Pogba, ki ga je Manchester United pred enim letom od Juventusa kupil za 105 milijonov evrov.

Za najstniško senzacijo se med drugim zanimajo Real, Manchester United, Manchester City, ki naj bi bili najboljši ponudniki. Španski športni časnik As je celo objavil vsote, ki jo je omenjeni tercet pripravljen odšteti za nogometašev podpis.

Pri tem prednjačijo Madridčani, ki naj bi imeli za Mbappeja pripravljenih kar 135 milijonov evrov, medtem ko United in City po tej plati nekoliko zaostajata za belim baletom. Rdeči vragi imajo v mislih 130 milijonov, sinjemodri pa 120 milijonov evrov.

Toda to še ni vse, francoski L'Equipe je postregel s podatkom, da je trener Arsenala Arsene Wenger odločen, da bo Francoza zvabil v svoje vrste.

Wenger je za dve leti podaljšal pogodbo s topničarji, v tem prestopnem roku pa bo Arsenal očitno zelo dejaven. Zgodilo naj bi se torej nasprotje tistega, kar navijači severnolondonskega kluba trenerju očitajo že vrsto let - pasivnost na nogometni tržnici. Če gre verjeti informacijam, ki jih ima sloviti francoski časnik, potem je Wenger za Mbappeja pripravljen plačati vrtoglavih 140 milijonov evrov.