© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.06.2017 12:58:02

Pique med norcem in genijem: Realovi uspehi? Ah, zares bodo pomembni šele tedaj, ko boste videli nas ...

Reuters

Prvič po velikem Realovem zmagoslavju se je oglasil Gerard Pique. In verjetno ni treba poudarjati, da je udaril v svojem slogu.

Zvezdnik Barcelone, ki je znan po pikrih izjavah in zapisih na twitterju predvsem na račun Reala, je bil dolgo tiho. Čeprav mu je Sergio Ramos poslal vstopnico za finale, se kakopak vabilu ni odzval in dolgo časa je bil tiho. 

Vse do danes, ko je spregovoril v svojem prvem intervjuju po Realovi uspešni sezoni in spet zbodel svoje velike rivale. Na vprašanje, kako bi primerjal uspehe Barcelone s tistimi, ki jih je Real dosegel v zadnjih dveh letih, je v svojem slogu udaril: "Mislim, da, to kar je Barcelona dosegla v vseh teh letih, ni primerljivo s tem, kar je uspelo Realo v zadnjih dveh letih. Na dan, ko nas boste videli, kako organiziramo parado po zmagi v španskem pokalu, boste vedeli, da je Real v ciklu pomembnih uspehov. Kajti nam je uspelo, da je Real Madrid organiziral parado po zmagi v španskem pokalu." 

To je bilo v sezoni 2010/2011, ko je Real na stadionu v Valencii z golom Cristiana Ronalda v podaljšku premagal prav Barcelono. Katalonci pa so v tisti sezoni, tako kot Real letos, osvojili ligo prvakov (v polfinalu je izločil prav Real) in špansko prvenstvo.