© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.06.2017 18:10:09

Kaj pa tale Zidanov odgovor na vprašanje, kdo bi bil večji zvezdnik Reala v najboljših letih. On ali Cristiano?

Finale lige prvakov je vse bližje, Zinedine Zidane in Cristiano Ronaldo pa vsak pred svojim velikim mejnikom.

Francoski strateg na klopi Madridčanov bi se lahko v zgodovino vpisal kot prvi trener, ki je ubranil lovoriko v ligi prvakov (pod tem imenom) in s tem postal 20. v zgodovini, ki bi to tekmovanje dobil drugič. Poleg tega je sedmi trener v zgodovini, ki je združil tako trenerski kot igralski naslov.

Cristiano Ronaldo še nekaj časa ne bo mogel doseči mejnika svojega trenerja, bi pa lahko že četrtič dvignil kanto za najboljšega v tem prestižnem tekmovanju. Oba omenjena sta torej velikana nogometa, Zinedina Zidana pa so na tiskovni konferenci povprašali, kdo bi bil v najboljših časih večji zvezdnik v moštvu. 

zidane ronaldo
Profimedia

Če bi igrala skupaj, vsaj po Zidanovem mnenju ni nobenega dvoma: "Ronaldo, tu ni nobenega dvoma. On zabija gole in to je najbolj pomembno v nogometu. Igral sem kar dobro, toda zadevanje ni bila ravno moja specialiteta. Boljši sem bil pri asistencah. Dal sem nekaj pomembnih golov, a še zdaleč ne toliko kot Cristiano."

Prav nič se ne bo Francoz 'sekiral', če bo tudi danes 32-letni Portugalec popeljal Real do rekordnega 12. naslova v ligi prvakov.