© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.06.2017 13:27:23

Mamić ne prenaša porazov: Po ligaškem naslovu je Keku in Rijeki čestital, zdaj pa ...

M24 / Grega Wernig

Ali so to grožnje?

Za Dinamom je bržkone ena najslabših sezon v zgodovini kluba, brez obeh večjih lovorik pa je ostal zaradi Rijeke. Klub Matjaža Keka je prvenstvo končal na prvem mestu, v sredo pa je v Varaždinu v finalu hrvaškega pokala premagal še drugouvrščeno ekipo lige - Dinamo.

Po koncu sezone se je na celotno dogajanje še enkrat ozrl alfa in omega zagrebškega kluba, kontroverzni Zdravko Mamić pa seveda ni mogel iz svoje kože. "To je bil pravi festival nogometa. Vse do zadnjega kroga se ni vedelo, kdo bo prvak in kdo bo izpadel. Ta senzacionalen konec v Varaždinu daje upanje in potrjuje, da je hrvaški nogomet nekaj posebnega in da bi si zaslužil večjo pozornost kot v preteklosti," je uvodoma dejal Mamić. V nadaljevanju je bil precej bolj konkreten in tekmecem, še posebej pa Rijeki, poslal jasno sporočilo.

"Kljub temu, da sem po dolgih letih lahko videl poraz Dinama v prvenstvu in pokalu, sem vseeno zelo ponosen, da sem del te nogometne družine. Za konec še sporočam, to ste zdaj videli in nikoli več! To ne zmanjšuje uspeha Rijeke, ki je senzacionalen. Popolnoma si je zaslužila, tu ni nobenega dvoma. Bili so boljši, ampak zdaj jim sporočam še enkrat. To ste zdaj videli in nikoli več!"