© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.05.2017 08:15:11

Pep, kaj želiš povedati!? Zamočil sem! V velikem klubu ni druge priložnosti, tako da ...

Pep Guardiola
Pep Guardiola
Profimedia

Trener Manchester Cityja je prvič povsem neposredno spregovoril o svojih dosežkih in udaril z nadvse močnimi izjavami.

"Ne bom bežal od dejstev. Tukaj so od mene pričakovali, da bom počel tisto, kar sem počel v prejšnjih sezonah in pri prejšnjih delodajalcih. Tega nisem naredil, zamočil sem," je zelo odkrito priznal katalonski strateg, ki ga v tej sezoni čakata še dva nastopa, zagotovo pa jo bo zaključil brez ene same osvojene lovorike. Jasno, prvič v karieri. 

"V mojem položaju bi me v kakšnem velikem klubu takoj odpustili. Pravzaprav bi me že po šestih mesecih, kaj šele zdaj. V velikih klubih ni drugih priložnosti in tudi jaz je ne bi dobil. O tem sem prepričan. V velikih klubih ni drugih priložnosti, tako da sem zelo vesel, da bo tukaj vendarle drugače. Zelo sem vesel, da jo bom tukaj dobil," je nadaljeval. 

Pri tem seveda ni povsem jasno, ali je Guardiola nekoliko nespretno uporabil angleščino in dejal, da je City prav tako velik klub, ki v nasprotju z drugimi ponuja druge priložnosti. Ali pa je želel dejati, da na srečo dela v klubu, ki še ni zares velik in ki u bo ponudil drugo priložnost. Navijači so razdeljeni, nihče pa ni prav zares zadovoljen.

"Odločen pa sem, da bom to drugo priložnost izkoristil, in to na najboljši način. Verjamem, da bom v naslednji sezoni boljši in da nas čakajo lepši časi," je s svojim zaključkom vendarle vse skupaj nekoliko olepšal, čeprav slab občutek ostaja. nekateri celo verjamejo, da je Pep nadrejen izzval, naj mu pokažejo vrata ...