© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2017 20:53:02

Ne Wenger, Alexis Sanchez kot kaže zapušča Arsenal

Reuters

Medtem ko se navijači Arsenala sprašujejo, kdaj bo in ali sploh bo odšel trener Arsene Wenger, bodo morda kmalu pomahali v slovo svojemu najboljšemu strelcu Alexisu Sanchezu.

Čilenec je z 19 zadetki v tej sezoni na četrtem mestu lestvice strelcev Premier lige, sicer pa je od leta 2014, ko je okrepil Londončane, za ta klub na 96 nastopih tekmečevo mrežo zatresel 48-krat.

Pred Arsenalom je Sanchez igral za matično Cobreloo, italijanski Udinese, kot posojen nogometaš je igral za čilenski Colo-Colo in argentinski River Plate, med sezonama 2011 in 2014 pa tudi za Barcelono.

Oko nanj so vrgli vodilni ljudje nemškega Bayerna, ki je že pet let razred zase v Bundesligi. Bavarski velikan je v tej sezoni prišel do rekordnega 27. naslova nemškega prvaka, ekipa Carla Ancelottija pa ni bila tako uspešna v ligi prvakov (izpadla je v četrtfinalu proti Realu) in v domačem pokalu (izločila jo je Borussia Dortmund).

V Bayernu ničesar ne prepuščajo slučaju, želijo okrepiti moštvo in napasti vrh v ligi prvakov, ki so jo nazadnje osvojili v sezoni 2012/13. Kmalu se bosta poslovila Philipp Lahm in Xabi Alonso, mini prenova moštva pa se bo očitno začela v napadu, kjer naj bi ravno Sanchez močno dvignil kvaliteto.

Čilencu pogodba z Arsenalom poteče čez dobro leto, vendar Bavarci ne želijo čakati in tvegati - ob koncu naslednje sezone bi res igralca lahko dobili brezplačno, vendar v potegovanju zanj bi skoraj gotovo morali odrivati precej tekmecev. Tudi igralec želi čim prej zapustiti Emirates, še posebej zaradi dejstva, da bo trenutno šestouvrščeni Arsenal bržkone ostal brez sodelovanja v ligi prvakov.

Bayern je zaradi vsega tega pripravil 65 milijonov evrov za tega 28-letnega napadalca, za katerega je sicer zanimanje že pokazal tudi Juventus.