© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2017 18:21:38

Prvič v zgodovini: prvak Premier lige izpadel v tretjo ligo!

Reuters

Odkar je bila ustanovljena angleška Premier liga, ki danes velja za najbolj organizirano, najbolje medijsko pokrito in za marsikoga tudi najkvalitetnejše nogometno prvenstvo na svetu, se do zdaj še nikoli ni zgodilo, da bi prvak tega tekmovanja nekega dne padel tako nizko.

Klub s seznama prvakov še nikoli ni izpadel v tretji rang angleškega ligaškega sistema. To je zdaj "uspelo" Blackburnu, ki se je tako zapisal v zgodovino.

Blackburn je v zadnjem krogu druge lige sicer premagal Brentford v gosteh (3:1), vendar sta bila neposredna tekmeca v boju za obstanek (Birmingham in Notingham) ravno tako uspešna - prvi v gosteh pri Bristol Cityju, drugi doma z Ipswichom.

V League One (za Premier ligo in Championshipom je to tretja liga) sta poleg Blackburna izpadla še Wigan (nekdanji premierligaš) in Rotherham.

Šampionska sezona Blackburna je bila sezona 1994/95, takrat je s točko prednosti pred Manchestrom Unitedom končal na vrhu. Med tistimi, ki so najbolj pripomogli k presenetljivemu naslovu, je bil predvsem Alan Shearer, ob njem je dobro igral tudi Chris Sutton. Med tistimi, ki zaradi sestopa Blackburna izražajo žalost, so številni nekdanji igralci in navijači, prav nekdanji angleški reprezentant Shearer pa je svoje razmišljanje delil z ostalimi uporabniki družbenega omrežja Twitter.

"Zelo sem razočaran zaradi Blackburna in zaradi navijačev tega kluba. Lastniki so to zaslužili," je takoj po zadnji tekmi zapisal Shearer in ob tem še zbodel lastnike kluba, ki so po njegovem mnenju krivci za takšno stanje nekdanje angleškega prvaka.