© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.05.2017 15:56:34

Legendarni Buffon razkril prigodo, ki ga je zaznamovala za vse življenje

Reuters

Po prvi tekmi polfinala lige prvakov med Monacom in Juventusom (0:2) sta si dres izmenjala Gianluigi Buffon in Kylian Mbappe.

Med nogometašema je kar 21 let razlike, toda italijanski vratar je kljub svojim 39 letom eden ključnih mož stare dame. Pri tem pa je pravi gospod v nogometnih čevljih, ki v francoskem najstnku vidi bodočo zvezdo svetovnega žogobrca.

Zanimivo je bilo, da je po tekmi na vprašanje, zakaj mu nikoli ni težko zamenjati dresa s katerim od nasprotnih igralcev, povedal zgodbo iz svoje mladosti, ki ga je zaznamovala za vse življenje. "Zelo rad zamenjam dres z vsemi, saj je to znak spoštovanja. Spomnim se svojih nogometnih začetkov, ko sem bil mlad, in sem ob neki priložnosti nekega igralca zaprosil za dres, pa me je zavrnil. To me je zelo razžalostilo in že takrat sem se odločil, da me bo sram, če bom kdaj postal velik nogometaš in se bom tako obnašal," je neprijetno prigodo z začetka kariere razkril Buffon.

Nato pa je seveda sledilo logično vprašanje, za katerega nogometaša gre v njegovi zgodbi. Kdo je zavrnil njegovo prošnjo? "Tega vam pa ne morem povedati," je z nasmehom na obrazu odvrnil legendarni Italijan in še enkrat potrdil, da je pravi gentleman.