© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.05.2017 12:29:31

Plemenita gesta: Radomljani pomagajo nesrečnemu navijaču

NK Radomlje

Radomljani so res že izgubili vse možnosti, da bi si morebiti še zagotovili obstanek v ligi, toda današnje tekme se zelo veselijo in jo komaj čakajo. Pa ne zaradi tega, ker se bodo pomerili s Celjem, temveč zato, ker bo šlo za zgodovinski obračun.

Za nogometaši Radomelj je zelo težka sezona, v dozdajšnjih enaintridesetih krogih so vknjižili samo eno zmago in skupno zbrali enajst točk. Zadnje mesto so zasedli že na začetku tekmovalnega cikla in se ga do konca na njihovo žalost ne bodo mogli rešiti, kar pomeni, da se po hitrem postopku vračajo v drugo ligo.

Nastradal med pomaganjem drugim

Znan je pregovor, da nesreča nikoli ne počiva, kar bi lahko dejali tudi v primeru Matica Keržana. Januarja letos se je Matic skupaj s prijatelji odpravil v Ljubljano, ko so v bližini krožišča Tomačevo naleteli na vozilo, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči. Želeli so pomagati udeležencem in s cestišča odstraniti karambolirano vozilo. Matic je želel skupaj z bratom zavarovati ustavljeni avtomobil z opozorilnim trikotnikom, ravno takrat pa je v njiju z veliko hitrostjo trčilo drugo vozilo in Matičevo nogo poškodovalo do te mere, da se je ni dalo več rešiti.


Toda kljub vsemu je pred njimi sobota, ki se je vsi v klubu zelo veselijo in predstavlja nov mejnik v zgodovini radomeljskega nogometa. Lahko bi ji rekli kar zgodovinska sobota. Zakaj zgodovinska, preprosto zato, ker bomo čez dva dneva priča prvemu prvoligaškemu srečanju, ki bo odigrano v istoimenskem naselju v bližini Domžal, ki šteje približno 1800 prebivalcev.

Za mlinarje je to druga sezona med prvoligaši, v obeh pa so domače tekme zaradi neustreznosti svojega objekta gostili v prej omenjenih Domžalah. Ker nameravajo v tamkajšnjem Športnem parku v tem mesecu obnoviti travnato površino, so tako Domžalčani kot Radomljani v končnici sezone na neki način ostali 'brezdomci'.

No, ni ravno tako, vendar zadnjih treh tekem ne bodo mogli gostiti na igrišču, ki so ga uporabljali do zdaj. Ker so v Radomljah to vedeli, so s še večjo vnemo pljunili v roke, pohiteli z deli na svojem igrišču in uresničili svoj namen.

Njihov trud je bil poplačan na najboljši možen način, NZS jim je dal začasno dovoljenje, da na njem lahko gostijo prvoligaško tekmo. Če smo bolj natančni, se moramo popraviti, gostili bodo prvoligaški tekmi. Poleg Celjanov bodo na radomeljskem igrišču v 33. krogu gostovali še Koprčani, medtem ko bodo rumeno-črni domači obračun z Mariborom (v 35. krogu) organizirali v murskosoboški Fazaneriji.

Radomeljska prvoligaška premiera pa bo tudi dobrodelno obarvana. V klubu z najnižjim proračunom v ligi so se nesebično odločili pomagati svojemu zvestemu navijaču, 21-letnemu Maticu Keržanu, ki je bil po spletu nesrečnih naključij hudo poškodovan, medtem ko je pomagal drugim.

Matic je imel v prometni nesreči močno poškodovano desno nogo, ki so mu jo morali zdravniki pod kolenom celo amputirati. Radomeljski prvoligaš bo nesrečnemu fantu priskočil na pomoč tako, da bo organiziral zbiranje prostovoljnih prispevkov. "Dokažimo, da držimo skupaj tako v dobrih kot težkih trenutkih!" je klub med drugim zapisal v vabilu na zgodovinsko srečanje, seveda z upanjem, da se bo nanj odzvalo čim več ljudi, ki bodo po najboljših močeh pomagali nesrečnemu Maticu.