© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.04.2017 18:16:30

Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda neprepoznaven

Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda, tudi Arsenala, pa Manchester Citya ter angleške izbrane vrste ima danes 45 let ... in preživlja težke trenutke.

Andy Cole ima že dlje časa težave, bolezen mu je prišla do živega. Njegov nekdanji klub - Manchester United, čigar ambasador je - je sporočil, da so mu v lokalni bolnišnici presadili ledvici in da okreva.

Težave so se začele pred dvema letoma, ko je virus povzročil težave z ledvicami, stanje pa se je v zadnjih mesecih močno poslabšalo in presaditev je bila edina rešitev.

"Andy in njegovi družinski člani se želijo zahvaliti klubu in navijačem, ker so mu vseskozi stali ob strani. Obenem želijo ohraniti zasebnost v času okrevanja," so sporočili iz kluba.

andy cole


Bolezen, ki je zadela Cola, se odraža tudi v povečani telesni teži, zaradi tega je nekdanji nogometaš postal tarča posmeha. Ne glede na to, da je malo ljudi vedelo za bolezen, so ga takšni komentarji prizadeli: "Težko sem gledal, kako se moje telo spreminja. Še posebej, ko sem slišal, da ljudje govorijo, kako sem se zapustil, češ da sem pojedel vse pite. S tem sem se srečeval vsak dan."

Cole je za Manchester United igral med letoma 1995 in 2001, v tem času pa je na 275 tekmah dosegel 121 zadetkov ter osvojil pet naslovov državnega prvaka in naslov evropskega prvaka leta 1999. Z Dwightom Yorkom je predstavljal enega boljših napadalnih dvojcev v zadnjem času.

Kariero je končal leta 2009 v Sunderlandu.