© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.04.2017 15:27:49

Hrvat iz vrst Olimpije še danes tesno povezan z zvezdnikoma Reala in Juventusa

www.alesfevzer.com

Vezist Olimpije se počasi vrača na treninge Olimpije.

Nekdanji mladi hrvaški reprezentant Danijel Miškić se po poškodbi trebušne stene in virozi počasi vrača na treninge Olimpije. Na zelenice bi se lahko vrnil v roku dveh tednov, za spletno stran ljubljanskega prvoligaša pa 23-letni Hrvat razkriva, da mu je v tem času vse prej kot lahko.

"Nisem še dobro. Upam sicer, da se bom čimprej vrnil, ampak bolečina je še vedno prisotna. Želja je, da bi bil čez dva tedna že nazaj na zelenicah, ampak je res težko napovedati," pravi osrednji vezist, ki si je trebušno steno poškodoval že na prijateljski tekmi proti Žalgirisu na pripravah v Turčiji, a je nato stisnil zobe v prvem krogu spomladanskega dela.

Na prvi tekmi spomladanskega dela, na kateri se je Olimpija pomerila z Mariborom, je še zaigral, nato pa je moral na prisilni počitek. "Ni hujšega. Vidim, da moštvo potrebuje pomoč, jaz pa fantom ne morem pomagati. Ko sem zbolel, sem bil doma v Zagrebu in sem eno tekmo gledal prek televizije. Dobil sem še višjo temperaturo," je dejal otrok zagrebškega Dinama.

V Zagrebu prave priložnosti ni dočakal, o morebitnem povratku pa je dejal: "Seveda bi se vrnil. Ampak ne še zdaj. Mogoče proti koncu igralske poti, zdaj imam drugačne cilje. V prvi vrsti so povezani z Olimpijo." V Ljubljani se odlično počuti, še zmeraj pa je v tesnem stiku z nekdanjima soigralcema Mateom Kovačićem in Markom Pjaco, ki imata v svetu nogometa že status zvezdnika. "Z Mateom sva prijatelja iz otroštva. Najini družini sta tesno povezani, tudi midva pa sva zelo dobra prijatelja. Zgodba s Pjaco pa je malce drugačna. Z reprezentanco smo bili na svetovnem prvenstvu v Turčiji, tam pa nas je trener po svoji volji razporedil v sobe. Ker sva oba vezista, tako predvidevam, naju je dal v isto sobo, prej se nisva poznala. Skupaj sva preživela en mesec, od takrat pa sva praktično neločljiva," je za spletno stran Olimpije med drugim dejal Miškić.