© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.04.2017 19:45:23

Mourinho: Oprostite, ampak to vprašanje je neumno (video)

vszi

Manchester Untied je danes odigral še svoj petnajsto domačo tekmo v angleškem prvenstvu.

Če kdo misli, da Old Trafford že sam po sebi vnaša strah v kosti igralcev, ki tam gostujejo, se - vsaj po rezultatih sodeč - zelo moti. Tokrat je točko iz gledališča sanj odnesel WBA, kar je bil že Unitedov osmi domači remi v sezoni. Domači so sicer ves čas napadali, a so gostje uspeli zadržati začeten rezultat - 0:0.

To pomeni, da je četa Joseja Mourinha na gostovanjih osvojila celo točko več kot pred svojim občinstvom, pa čeprav je na gostovanjih odigrala dve tekmi manj. Portugalčevi fantje so sicer odigrali dokaj solidno srečanje, vendar pa nikakor niso uspeli premagati vratarja Bena Fosterja.

Mourinho po tekmi ni bil razpoložen za pogovor, kar je na svoji koži občutil tudi eden izmed novinarjev. Toda slednji je Portugalca vprašal, ali je WBA nevtraliziral njegovo ekipo. Unitedov trener je sprva rekel, da ne razume vprašanja, potem pa je novinar vprašal, ali sta bili moštvi izenačeni. S tem je precej razjezil Mourinha. "Res tako mislite? Je to vprašanje?" je začudeno vprašal.

Novinar se je branil, da se je Mourinho smejal skupaj s trenerjem WBA-ja Tonyjem Pulisom. "Smejal sem se, ker sva prijatelja, nisem govoril o tekmi. Smejim se lahko, ko izgubim, remiziram ali zmagam. Ali vi res mislite, da je bila tekma izenačena?"

Novinar se je spet branil, da to ni njegovo mnenje, temveč da je Mourinha vprašal, ali on tako misli? "Oprostite, da bom to rekel, ampak vprašanje je neumno. Ko ena ekipa v 90 minutah samo enkrat prečka sredinsko črto in drugo ves čas napada, mi vi pravite, da je eno moštvo izničilo drugo. Saj se sploh nismo branili, David De Gea pa je spal. In prav zaradi tega je na koncu naredil tisto smešno stvar, ki sem se ji moral smejati, saj je to edini možen odziv na njo," se je razburil Mourinho. Posnetek si lahko ogledate na tej povezavi.