© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.02.2017 15:47:24

Buffonov odziv bi težko bil pristnejši (video)

Reuters

V zadnji tekmi 23. kroga italijanskega prvenstva sta se sinoči pomerila Juventus in Inter, dvoboj pa je kljub odlični predstavi Samirja Handanovića z 1:0 dobila stara dama.

Aktualni prvak je na vrhu lestvice obdržal šest točk prednosti pred zasledovalci, ob tem pa je treba povedati, da ima odigrano tekmo manj. Inter za velikim tekmecem zaostaja dvanajst točk in je peti. V Torinu so črno-modri prekinili niz sedmih zaporednih prvenstvenih zmag, je bila pa to po torkovem pokalnem porazu z Laziem njihova druga zaporedna ničla.

Edini zadetek na srečanju je v izdihljajih prvega dela igre dosegel Juan Cuadrado. Potem ko so se znašli v zaostanku, pa so gostje še bolj odločno krenili proti domačim vratom, si priigrali nekaj priložnosti, a žoge niso uspeli spraviti v mrežo.

Še najbližje temu je bil Joao Mario, ki je silovito sprožil z roba kazenskega prostora, od zadetka pa ga je ločilo le nekaj centimetrov. Zelo zanimiva pa je bila ob tem strelu reakcija domačega vratarja Gianluigija Buffona. Legendarni čuvaj mreže je bil že premagan, toda na njegovo srečo je okroglo usnje švignilo mimo njegove desne vratnice, ko je Buffon videl, kako blizu je bilo vse skupaj, je to pokazal tudi z začudeno grimaso na obrazu.