© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
06.02.2017 13:42:42

Prekinil z West Hamom, da se je lahko pridružil Celju

West Ham United

Slovenski nogometni prvoligaš Celje se je okrepil z 20-letnim srbskim napadalcem z belgijskim potnim listom Luko Belićem. Nekdanji član angleškega prvoligaša West Hama je podpisal triletno pogodbo, nosil pa bo dres s številko 24.

Belić se je rodil v Pančevu, že kmalu pa se je preselil v Belgijo, kjer je njegov oče Dušan kot vratar igral za Sint-Truiden. Za tem se je z družino preselil v Kanado, leta 2008 se je vrnil v Srbijo. Tam je Belić dve leti igral za Dinamo Panćevo, nato se je preselil v OFK Beograd, za katerega je debitiral star 16 let in 7 dni ter se kot najmlajši prvoligaški igralec zapisal v zgodovino srbskega nogometa.

V tem času je že igral za reprezentančne selekcije. Kot velikega talenta ga je opazil West Ham United, ga povabil na preizkušnjo in leta 2015 je Belić postal član angleškega velikana. V prvem letu je treniral s članskim moštvom, nastopal pa za drugo ekipo West Hama. Po težavah s poškodbami se je po dogovoru s trenerjem Slavenom Biličem za pol leta preselil v škotski Motherwell, tam pa ni dobil priložnost za dokazovanje. Vrnil se je v London in pol leta pred iztekom pogodbe pred nekaj dnevi prekinil pogodbo z West Hamom.

"S soigralci se bomo v spomladanskem delu prvenstva borili za to želeno četrto mesto, ki prinaša uvrstitev v evropska tekmovanja in verjamem, da nam bo to tudi uspelo. Celjskim navijačicam in navijačem pa lahko obljubim, da bom dal vedno vse od sebe za ekipo. Kot napadalec oziroma krilni napadalec rad dosegam zadetke in jih rad tudi omogočam drugim. Od mene pričakujte požrtvovalnost, asistence in gole," obljublja Belić.