© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.01.2017 10:44:15

Jezni Rio Ferdinand: Sedel boš in gnil!

Saga o izsiljevanju prestopa Dimitrija Payeta se še kar nadaljuje in ji ni videti konca.

Francoski reprezentant se je odločil, da ne bo več igral za londonski klub. Njegova želja je, da bi se preselil k Marseillu, kjer je igral med letoma 2013 in 2015, nato pa za 15 milijonov evrov odšel v West Ham.

Odgovorni v West Hamu sicer ne želijo več imeti opravka z igralcem, ki noče nositi njihovega dresa, a to ne pomeni, da ga bodo kar pustili. Prestop se kar ne uresniči, West Ham zavrača Marseillove ponudbe, ker igralca ne namerava pustiti 'pod ceno'. Hkrati pa so tudi pri francoskem klubu vse bolj nestrpni in ne mislijo čakati v nedogled. Napetost na relaciji med omenjenima kluboma torej narašča iz dneva v dan.

Svoje mnenje na to temo pa je zdaj povedal Rio Ferdinand, legendarni branilec Manchester Uniteda, ki je kariero začel prav v West Hamu. "Večkrat sem imel težave v različnih klubih. Recimo v Manchester Unitedu sem jih imel v različnih obdobjih, z različnimi ljudmi, a mi nikoli ni padlo na misel, da ne bi igral. To dolguješ tako klubu kot navijačem," je dejal 38-letni Ferdinand, in nadaljeval: "Še posebej, ker je prišel iz relativno obskurnih klubov, v katerih je igral v zadnjih štirih letih pred prihodom v West Ham." Payet je v tistem času nastopal za St. Etienne, Lille in Marseille.

payet
"West Ham mu je dal možnost, da je lahko igral na Euru, da je podpisal novo pogodbo in da je postal igralec, ki ga zdaj pozna ves svet. To je preprosto treba spoštovati. Kot človek, ki spremlja West Ham, povsem razumem jezo navijačev. Med njimi je veliko takih, ki bi dali desno roko, da bi igrali za West Ham, in ne morejo razumeti, kako lahko igralec reče, da ne bo igral. Oni bi to naredili brez razmišljanja. Ne vem, kdo mu svetuje? Je odrasel človek in bi moral te stvari razumeti, ampak včasih si v 'balončku' in rabiš dobrega svetovalca, mislim, da ga nima."

Za konec pa je postregel še z izjavo, s katero je na najboljši možen način strnil svoje misli o tej temi: "Če bi bil jaz šef, bi rekel takole 'Poslušaj, doler ne dobim vsote, ki jo zahtevam zate, boš sedel in gnil'."

Težko je predvideti, kako se bo zgodba končala, saj iz Marseilla sporočajo, da za Payeta ne nameravajo plačati več kot 30 milijonov evrov, West Ham pa si za predčasno prekinitev pogodbe zahteva vsaj pet milijonov več.