© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.01.2017 18:00:29

Pretep med igralcem in trenerjem

SN

Tisti, ki so v pretekli sezoni gledali tekme Zagreba v 1. HNL so z lahkoto opazili Bernarda Matića.

Mladi, 22-letni, branilec, visok 195 centimetrov je bil odličen v dvobojih, dovolj hiter, poleg tega pa še spreten z žogo. Takoj so ga opazili lovci na talente, tako da se je govorilo o njegovem prestopu v Dinamo, toda predsednik Zagreba Dražen Medić je takoj postavil visoko odškodnino, kar milijon evrov, kar je nekaj kupcev ohladilo že na začetku.
In danes? Bernardo Matić že nekaj mesecev ne igra. Zakaj? Za Zagreb je odigral v prvih dveh krogih v drugi ligi, potem pa dobesedno izginil...
"Na treningu smo bili razdeljeni v dve ekipi. Moja je izgubljala, moji soigralci pa so igrali precej brezvoljno. Izgubil sem živce in brcnil žogo z igrišča, kar je razjezilo našega trenerja, ki je tudi predsednik kluba, Dražena Medića. Obrnil se je k meni in mi rekel: 'Zadavil te bom!'. Na to sem mu odgovoril, da je najboljše, da zapustim trening. Odšel sem proti slačilnici, a mi je Medić preprečil, da zapustim trening. Toda, po tem nisem dobro nadaljeval treninga, kar je trenerja še bolj razjezilo. Prišel je do mene in me udaril. Potem sem trening seveda zapustil. Toda Medić je prišel za menoj do slačilnice in potem smo tam imeli, recimo temu tako, dodatni obračun. Ne bi o podrobnostih, a ni bilo lepo," je povedal Matić. Sta se v slačilnici potem še enkrat stepla? Igralec in predsednik-trener?