© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.01.2017 16:12:12

Po koncu sezone Enrique zapušča Barco?

Reuters

Tako v Španiji kot na Otoku se vse bolj širijo govorice, da naj bi sedanji trener Barcelone Luis Enrique po koncu te sezone zapustil katalonski klub.

Dejstvo je, da Barcelona Enriqueju še vedno ni ponudila nove pogodbe, kar še bolj buri domišljijo o njegovem odhodu iz katalonske prestolnice. Italijanska televizija SportItalia je poročala o stikih med Barcelono in sedanjim trenerjem Evertona Ronaldom Koemanom. Koeman je seveda nekdanji igralec Barcelone in eden najboljših strelcev iz branilskih vrst, saj je v igralski karieri dosegel kar 193 zadetkov. V Španiji omenjajo, da je najverjetnejši naslednik Enriqueja na klopi Barcelone Ernesto Valverde, ki je trenutno na klopi Athletica iz Bilbaa.  
Angleški mediji pa poročajo, da bi utegnil Enrique prevzeti službo v premier ligi. Najresnejše zanimanje za Enriqueja naj bi bilo pri Arsenalu, saj ga zelo ceni trenutni trener Topničarjev Arsene Wegner, ki se počasi spogleduje z upokojitvijo.
53-letni Koeman je bil prej trener Southamptona, je pa že delal na Camp Nouu, saj je bil dve sezoni pomočnik. Poleg tega pa je bil dve leti trener Valencie, v Barceloni pa je igral šest sezon, torej mu španščina ne predstavlja ovire.