© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
26.12.2016 11:03:43

Klopp v svojem slogu podal mnenje o Oscarjevem prestopu na Kitajsko

Reuters

Brazilec Oscar je s selitvijo na Kitajsko dvignil precej prahu. Odzivi so mešani, na to temo pa je spregovoril tudi trener Liverpoola Jürgen Klopp.

In karizmatični Nemec je tovrstnim prestopom vse prej kot naklonjen. Sam je prepričan, da to no nihče ne more storiti zaradi nogometa, ampak ima pri tem povsem drugačne motive. "V skoraj vseh večjih evropskih ligah lahko zaslužiš dovolj denarja za brezskrbno življenje. To še posebej velja za najbolje nogometaše. Kitajska v tem trenutku ni država, kjer bi si želel igrati nogomet, lahko pa privabijo nogometaše z denarjem. Če si igralec želi oditi tja, je težko zbrati sredstva, da bi mu to preprečil," je uvodoma dejal Klopp in se v nadaljevanju v svojem slogu tudi pošalil. "Mislim, da je cela Oscarjeva družina zdaj vesela, da se je tako odločil. Ne bodo imeli več nobenih skrbi glede denarja!" S tem je mislil predvsem na bajno Oscarjevo plačo pri Shanghaiu, ki naj bi po nekaterih navedbah po plačilu davka znašala 400.000 evrov na teden.

Na vprašanje, ali bi se za kaj takšnega odločil tudi sam, pa je odvrnil: "Ni mi jasno, kako se lahko kdo za kaj takšnega odloči. Za mene to sploh ni možnost. Morda bi se tja odpravil na počitnice, v tem trenutku pa zagotovo ne bi tam poiskal službe."