© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.11.2016 11:47:55

Argentina na nogah: Messiju smo manj pomembni kot brazilski prijatelj! (foto)

Reuters

Nikakor mu ne uspe, da bi si v domovini zagotovil popoln mir. In pogosto je za to kriv tudi sam.

Saj veste, Lionel Messi nikoli ni uspel zares prepričati svojih argentinskih rojakov, da za državno reprezentanco igra z enako voljo in zanosom kot za Barcelono. V zadnjem času so se stvari na tem področju izboljšale, a v teh dneh je veliki zvezdnik na ta ogenj prilil nekaj olja. 

Čeprav so Argentinci z navdušenjem pozdravili njegovo vrnitev v izbrano vrsto in mu priznavajo, da je Argentina le z njim lahko uspešna, pa so mu zdaj zamerili zelo nespretno potezo v zelo kočljivem trenutku. Potezo, ki jo je sila slabo sprejela velika večina navijačev. 

Argentina je v težavah, resno je ogrožen njen nastop na svetovnem prvenstvu, v teh okoliščinah pa se bo v četrtek ponoči pomerila z veliko rivalko Brazilijo. Napetost je na vrhuncu, navijači pričakujejo skrajno pripadnost, namesto tega pa so od Messija dobili vse kaj drugega.

V javnost je prišla fotografija in prišle so informacije o tem, da je Messi skupaj s Javierjem Mascheranom priletel kar s klubskim soigralcem Neymarjem, in sicer v Brazilčevem zasebnem letalu. Informacije, ki so seveda dvignile ogromno prahu.

Tudi v Braziliji, kjer pa je ozračje vendarle boljše, in zvezdniku prevažanja "sovražnikov" niso tako zelo zamerili. Predvsem pa v Argentini, kjer so mnogi prepričani, da bi moral Messi pred tako pomembno tekmo pokazati pripadnost in rivalstvo, ne pa se šopiriti s tovrstnim klubskim prijateljevanjem.