© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.11.2016 19:47:12

Nova kazen za Mourinha

Profimedia

Potem ko je bil na tekmi med Manchester Unitedom in Burnleyjem izključen, je trener rdečih vragov Jose Mourinho danes izvedel za svojo kazen.

Dvoboj se je končal brez zadetkov, glavni sodnik Mark Clattenburg pa je Portugalca izključil zaradi incidenta, ki se je med polčasom zgodil pred in v tunelu na poti do slačilnic.


Angleška nogometna zveza je Mourinha kaznovala z globo v višini osem tisoč funtov (skoraj devet tisoč evrov), poleg tega bo moral naslednjo tekmo svojega moštva spremljati s tribune.

United je v zadnjih štirih prvenstvneih krogih trikrat remiziral in izgubil, v nedeljo pa ga čaka gostovanje pri predzadnjem Swanseaju. Mourinho je priznal, da je sodniku namenil nekaj 'težkih' besed in je že sprejel kazen. Razjezilo naj bi ga, ker sodnik Clattenburg po njegovem mnenju ni dosodil očitne enajstmetrovke za United.

Portugalcu so v tem mesecu komentarji na račun sodnikov kar dobro izpraznili denarnico, saj je bil kaznovan že za besede, ki jih je izrekel na račun sodnika Anthonyja Taylorja, ko je pred dvobojem z Liverpoolom dejal, da bo Taylor težko sodil omenjeno srečanje. Opazka ga je stala kar 50 tisoč funtov (okoli 55 tisoč evrov), ker trenerji pred tekmo ne smejo govoriti o sodnikih. S to izjavo je namreč poskrbel za dodaten pritisk na sodnika, ki sicer prihaja iz Manchestra.

Že v prejšnji sezoni je Mourinho za dva incidenta s sodniki skupaj plačal 90 tisoč funtov.