© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.10.2016 13:34:56

Legenda Rome odbila Buffona, Chielinija in Bonuccija

Daniele De Rossi in Francesco Totti
Daniele De Rossi in Francesco Totti
Reuters

Rimski klub je eden od pojmov lojalnosti in romantike v evropskem nogometu, za kar je zaslužen zlasti Francesco Totti. A Roma ima v svojih vrstah še enega nogometaša, ki gre po njegovih stopinjah.

Daniele De Rossi za Romo igra že več kot petnajst let in pri 33 letih si ne želi, da bi se ta epizoda zaključila. V svoji karieri je zavrnil že kar nekaj ponudb večjih in bogatejših klubov in kot poroča La Gazzetta dello Sport je nekaj podobnega storil tudi pred kratkim, ko ga je v svoje vrste želel zvabiti Juventus.

Njegove legende Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini in Leonardo Bonucci so namreč na zadnji reprezentančni akciji Italije De Rossija menda prepričevale, da se jim prihodnje poletje, ko se mu izteče pogodba z Romo, pridruži v Torinu, a je vezist rekel ne. Še vedno namreč upa, da bo Roma tista, ki mu bo ponudila novo pogodbo, čeprav je res, da menda zahteva kar 6,5 milijona evrov na sezono.

Če mu v večnem mestu tega ne bodo ponudili, pa naj bi bila najverjetnejša možnost, da se bo italijanski reprezentant v prihodnji sezoni preselil prek luže v ZDA.