© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.10.2016 18:02:32

Uradno: Neymar bo podpisal v petek. Plača? astronomska, najvišja ...

Reuters

Barcelona je tudi uradno sporočila, da bo v petek podpisala novo pogodbo z enim od svojih največjih zvezdnikov.

"Neymar bo ta petek podpisal podaljšanje pogodbe do leta 2021," so zapisali pri katalonskem velikanu, kjer je še ob koncu lanske sezone kazalo, da s podaljšanjem ne bo šlo gladko. Tako zaradi pravnih zapletov ob sumljivem prestopu iz Santosa (zadeva je na sodišču) kot zaradi domnevne Brazilčeve želje po vidnejši vlogi. 

Pojavila se je celo teorija o tem, da Neymar ne bo podaljšal in da ga bo s plačilom odškodninske klavzule v svoje vrste odpeljal nihče drug kot real. In mnogi pravijo, da je šlo za resno teorijo, o kateri je Brazilec nekaj časa resno razmišljal. Nato pa se odločil drugače ter našel skupni jezik z Barco.

In to kakšen skupni jezik! Nova pogodba bo predvidevala letno plačo, ki se bo z v vsemi dosegljivimi bonusi dotaknila magične meje 25 milijonov evrov na sezono. Torej lepih, imenitnih, okroglih 100 milijonov v štirih sezonah.

Pri Barceloni po enakem ključu zdaj največ zasluži Lionel Messi, ki z bonusi lahko pride do 22 milijonov evrov na sezono, Cristiano Ronaldo pa kot doslej najbolje plačani nogometaš na svetu še milijon višje.