© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.10.2016 12:20:47

Znan termin el clasica, ki bo, pomislite, ... prepovedan v Angliji!

Določili so dan in uro igranja prvega letošnjega el clasica. Morda pa niste vedeli, da bo njegov ogled v Veliki Britaniji prepovedan!

Sobota, 3. decembra, ob 16.15. To so dan, datum in ura, ki jih je čakal ves svet. Takrat se bosta na stadionu Camp Nou udarila Barcelona in Real, kar bo prvi el clasico v sezoni 2016/17. Obkrožite si datum, določite kraj, a pazite, da ne boste na Otoku. 

Prvič se bo namreč zgodilo, da bo ogled el clasica v Angliji in nasploh v Veliki Britaniji prepovedan. Da, prav ste prebrali. Razlaga pa je resnično neverjetna in je verjetno niste poznali. Hkrati pa je tako zelo tipično angleška. 

Leta 1960 so v Veliki Britaniji na pobudo nižjih lig sprejeli zakon, ki prepoveduje prenose katerihkoli nogometnih tekem med 14.15 in 17.15 po britanskem času (torej med 15.15 in 18.15 po srednjeevropskem). Nazadnje so ga potrdili leta 2011 in še vedno velja!

V vsem tem času je bila peščica izjem, v katero so bili Angleži prisiljeni, sicer pa se držijo. To vključuje tekme premier lige, zato v soboto ob 16. uri nikoli ni nobenega niti približno derbija, in ves nogomet iz drugih držav.

Po spletu okoliščin letos prvič tudi el clasico, ki ga je španska liga v popoldanske termine vedno pogosteje postavlja ravno zaradi boja z Anglijo na mednarodnih trgih, predvsem v Aziji. Res neverjeten zakon in neverjeten razvoj dogodkov.