© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.09.2016 10:26:03

Šok: So Milanovi kitajski lastniki obubožani in ponarejajo bančne garancije?

Italijo pretresa zapis uglednega finančnega medija, ki naj bi pridobil neizpodbitne dokaze.

Že tako ali tako navijači Milana niso najbolj zadovoljni z novimi kitajskimi lastniki, kajti posel je bil sklenjen prepozno, da bi rdeče-črni lahko bili aktivni na poletni tržnici. Zdaj pa so se pojavili hudi dvomi o celotnem poslu, ki mečejo precejšnjo senco na obljubljenih sto milijonov januarskih investicij. 

Kitajci so ob koncu avgusta z Milanom podpisali namero o prevzemu in se obvezali za plačilo 420 milijonov evrov, za kar so ponudili aprila izdano bančno garancijo ene od kitajskih bank. Zdaj pa se zdi, da bi vse skupaj utegnila biti velika prevara in da povsem obubožan kitajski sklad partnerje za plačilo tega zneska šele iščejo. 

Kot trdi sloviti Bloomberg, eden najbolj zanesljivih medijskih finančnih virov na svetu, omenjena banka 25. aprila ni izdala garancije oziroma je izdala le njen osnutek. Nato pa ga ni podpisala in overovila, saj naj bi se izkazalo, da Kitajci nimajo za to potrebnih sredstev. Kitajci naj bi potrditev garancije za to kar ponaredili.

Obtoženi kitajski sklad v čudnem obvestilu za javnost vsega skupaj ni zanikal, temveč je zgolj zapisal, da tega ne more potrditi. Kaj to pomeni, pa boste verjetno morali presoditi sami. V vsakem primeru je zadeva skrajno sumljiva in marsikdo misli, da je senilnega Silvia Berlusconija nekdo peljal žejnega čez vodo.