© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
20.09.2016 21:36:15

Zadel ga je v glavo in mu rešil življenje

Slika je simbolična
Slika je simbolična
vszi

Nenavadna zgodba prihaja z Danske. Bilo je konec letošnjega avgusta na ogrevanju pred derbijem med Brondbyjem in FC Copenhagnom. Napadalec prvega Poljak Kamil Wilczek je kot že tolikokrat sprožil strel, žoga je odletela nekam proti tribuni in v glavo zadela navijača Brondbyja David Nielsena.

Nielsen je padel kot pokošen, a prav ta zablodela žoga, prav ta ponesrečen Wilczekov strel, je navijaču na nek način rešil življenje. Ko so ga oskrbeli, so ga naložili v ambulantni avtomobil ter vztrajali, da opravi podrobne preglede, kjer so mu kasneje odkrili tumor in danes je že podvržen zdravljenju.

"Zdravo vsem. Moje ime je David in sem tista oseba, ki jo je zadela žoga med ogrevanjem pred tekmo s FC Copenhagnom. Rad bi se zahvalil zdravniški službi, varnostnikom, celotnemu osebju in navijačem, ki so stali v bližini, za njihovo hitro in profesionalno posredovanje, ki mi je kot vse kaže rešilo življenje. Ne znam opisati kako hvaležen sem vam za vaš trud. Kot se je izkazalo sem imel v glavi tumor, ki ga ne bi odkrili, če me Wilczek ne bi zadel, zatorej sem zelo hvaležen za vse skupaj, sploh, ker je bila profesionalna zdravniška služba pri roki. Zdaj sem dal skozi operacijo in tako naprej. Hvala vsem, večno vam bom hvaležen," je kasneje na socialnem omrežju zapisal nesrečno srečni navijač.

Včasih je kot vse kaže tudi zgrešeni strel zadetek v polno.