© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
20.09.2016 15:53:16

Toure bo imel veliko prostega časa

Reuters

Yaya Toure ne bo več oblekel reprezentančnega dresa, tudi tisti od Manchester Cityja pa bo kot vse kaže do nadaljnjega v omari.

Poglavje, ki se je začelo v juniju 2004 je zdaj zaprto. Yaya Toure se je odločil, da bo po 113 nastopih in 19 golih v dresu Slonokoščene obale končal svojo reprezentančno kariero. "Ni bila lahko odločitev, toda prišel je čas, ko je treba štafetno palico predati mlajšim."

Triintridesetletnik je bil član zlate generacije Slonokoščene obale, največji uspeh v reprezentančnem dresu pa je dosegel leta 2015, ko so Sloni osvojili afriški pokal narodov. Nastopil je tudi na treh Svetovnih prvenstvih (2006, 2010 in 2014).

Toure bo imel kot vse kaže kar precej prostega časa. Trener njegovega Manchester Cityja Pep Guardiola je namreč dejal, da vse dokler se ne opraviči za besede njegovega zastopnika, Toure tudi za klub ne bo igral. 


Dimitri Seluk, Tourejev zastopnik, je v začetku meseca javno kritiziral Pepovo odločitev, da Toureja ne uvrsti na seznam igralcev za ligo prvakov. "Če City ne bo osvojil lige prvakov upam, da bo imel Guardiola jajca priznati, da je storil napako, da je ponižal sijajnega igralca kot je Yaya."

"Toure se mora opravičiti soigralcem in klubu. Če tega ne bo storil, ne bo igral. Ne znam si predstavljati, da bi v mojih igralskih časih moj zastopnik šel v medije in govoril čez trenerja Johana Cruyffa. Če ima težave, naj pokliče v klub in se bomo pogovorili. Dokler ne bo, Yaya ne bo igral," je odločen Pep, ki je sicer sijajno začel svojo avanturo na klopi Cityja.