© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.09.2016 11:42:07

Potem ko je prejel 43 zadetkov, ga je odpeljala policija

Rezultat je bil 43:0 in to je bila nogometna tekma. Najmanj nenavadno, če ne še kaj hujšega. Danes, ko nameščanje tekem neusmiljeno razjeda šport, takšen razplet pač vzbudi zanimanje policije.

Zgodilo se je v eni od nemških nižjih lig. Vratar amaterskega moštva SV Vonderort Marco Kwiotek je prejel 43 zadetkov in dan pozneje končal - na policiji.

Videti 43 zadetkov na nogometni tekmi je za gledalce kajpak prvovrstni spektakel, no tokrat so bile tribune bolj ali manj prazne. Domači PSV Oberhausen je po prvem polčasu vodil že s 35:0. V nadaljevanju so gostje iz Vonderorta ostali le z osmimi igralci, domačini pa so se jih usmilili in z igrišča potegnili tri nogometaše, da je bilo razmerje sil izenačeno.

Do konca tekme se je gostujoča mreža zatresla še osemkrat, končnih 43:0 pa je padlo v oko organov reda in miru. Dva policista sta se naslednji dan pojavila na treningu SV Vonderorta, privedli 25-letnega Kwioteka in z njim opravili informativni pogovor. Odpeljali so ga kar v opremi, v nogometnih čevljih in v rokavicah, ni uspel niti pod tuš.

gol


"Želijo razjasniti nekaj stvari," je Kwiotek dejal soigralcem, potem pa je vse skupaj pojasnil direktor kluba Christian Schröer: "Ni bilo nameščanja! Imeli smo veliko težav z manjkajočimi igralci za to tekmo, zato smo angažirali nekaj igralcev iz veteranske ekipe, tako da so bili na igrišču igralci od 19 do 55 leta starosti. Potem se je zgodilo, da so trije po prvem polčasu enostavno odšli domov in ostali samo z osmimi igralci. Odločili smo se, da se ne bomo predali, da se bomo borili do konca. Čim prej želimo pozabiti na to katastrofo."