© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
20.09.2016 11:06:32

Krkić v bodoče za Srbijo?

Reuters

Srbska nogometna reprezentanca se v prihodnosti nadeja zanimive "okrepitve", tamkajšnja zveza si namreč prizadeva, da bi si dres s srbskim grbom nadel Bojan Krkić.

Kot poročajo tamkajšnji mediji naj bi srbska zveza usklajevala formalnosti s Fifo in 26-letni Krkić naj bi v kratkem zaigral za Srbijo. Bojanov oče prihaja iz Paraćina in je nekoč igral nogomet v jugoslovanski prvi ligi, mama pa je Špankinja. Bojan, ki je produkt slovite Barcelonine nogometne šole, je danes član angleškega Stoka.

Do tu vse lepo in prav, a obstaja tudi zanka, pravcati kavelj 22. Krkić je namreč enkrat že nastopil za člansko ekipo Španije, v dresu Furije je odigral deset minut na tekmi z Armenijo v kvalifikacijah za SP v Južni Afriki. Fifa sicer dovoljuje zamenjavo reprezentančnega dresa tudi v primeru, da je nogometaš že nastopil za člansko zasedbo druge države, a le v primeru, da je šlo za prijateljske tekme (npr. Jermaine Jones, Thiago Motta, Diego Costa).

Krkić je kot že rečeno za Španijo zaigral na kvalifikacijski tekmi, pa bo zanimivo videti kako se bo odločila Fifa. Srbi po drugi strani pravijo, če lahko Kosovo, lahko tudi mi. Ali imajo prav ali ne, pa prepuščamo vam.