© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.09.2016 11:21:21

Veličastna poteza ob smrti navijača: Ne boš piskal konca? Mi ne bomo igrali! (video)

Moral bi biti napet derbi v italijanski drugi ligi in je do zaključnih minut to tudi bil. Nato pa tragedija in čudovit odziv obeh ekip.

Perugia in Ternana sta zagrizeni rivalki, njun sobotni obračun v italijanski drugi ligi je bil temu primere. Zagrizenost, boj, napetost na tribunah, izid 1:1, obet dramatične končnice. Nato pa so se udeleženci dvoboja začeli zavedati, da se na stadionu dogaja tudi nekaj povsem drugačnega, precej bolj pomembnega.

Na glavni tribuni se je namreč zgrudil moški, ki so mu reševalci takoj skušali pomagati, a ga kljub mukotrpnemu trudu niso uspeli oživiti. Vest o smrti se je hitro razširila med gledalci in prišla do obeh navijaških skupin, ki sta pri priči prenehali z navijanjem. Pa ne samo to, svoje predstavnike sta poslali do roba igrišča, kjer so zahtevali prekinitev.

V popolni tišini na stadionu se je slišalo le te zahteve, vendar pa sodniki niso vedeli, kaj jim je v takem primeru storiti. Namesto njih so se odločili nogometaši obeh ekip. Ko je novica nekako prišla tudi do njih, niso razmišljali niti minute. Najprej so tudi oni zahtevali prekinitev tekme, nato pa stvari vzeli v svoje roke.

Ker ni bilo končnega žvižga, so prenehali z igranjem in so si žogo v tišini zgolj podajali, dokler se igralni čas ni iztekel. Strinjali so se, da lov na zmago, ki bi sicer še kako prav prišla tako enim kot drugim, ne more biti niti približno pomembnejši od tega, kar se je zgodilo. Globok poklon, ni kaj.

Posnetki dogodkov niso najboljši, so pa ganljivi in po svoje neprecenljivi.