© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.09.2016 10:26:21

Petoligaš pisal Schalkeju: Vi ste krivi, dolgujete nam 50 zabojev piva in ...

Verjetno se kaj tako simpatičnega lahko zgodi le v neobremenjenem okolju nemškega klubskega nogometa.

Član pete lige Wedeler TSV je ostal brez trenerja, v klubu in med navijači zelo priljubljenega Jörna Grosskopfa. Razočaranje je bilo precejšnje, vsi skupaj pa so brez zadržkov okrivili ... sloviti Schalke iz elitne bundeslige. Zato so nanj naslovili elektronsko pošto in napol za šalo, napol zares zahtevali nadomestilo. 

Jasno, Grosskopf ni tako nadarjen trener, da bi se iz pete lige preselil v prvo. So pa pri Wedelerju zadevo pogledali zelo natančno in prišli do ugotovitve, ob kateri v njihovih očeh o Schalkejevi krivdi ne more biti niti najmanjšega dvoma. Vse se je namreč začelo, ko so modri iz Augsburga pripeljali Markusa Weinzierla

Augsburg je seveda potreboval novega trenerja in je iz Darmstadta pripeljal Dirka Schusterja. Darmstadt je potrkal na vrata Arminie in angažiral Norberta Meierja. Arminija je zvabila Rüdigerja Rehma iz Grossaspacha. Trener slednjega je postal Oliver Zapel iz Eichedea. In, ko je trenerja potreboval ta, ga je našel v našem junaku Wedelerju. 

Da, prav ste prebrali. In da, verjetno se strinjate, da je res kriv Schalke. Petoligaš je zato od velikana "zahteval" 50 zabojev piva in prijateljsko tekmo, iz Gelsenkirchna pa so se, ko so prebrali utemeljitev, odzvali v tipično nemškem slogu. Z opravičilom, s poslanimi 50 zaboji in z obljubo, da se bodo za srečanje še dogovorili.