© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.09.2016 18:03:30

Po napaki v debiju doživel pravi pekel (video)

vszi

Argentinski čuvaj mreže Matias Degra je pri grškem klubu Larisa doživel izkušnjo, ki ga bo spremljala vse življenje.

Triintridesetletni vratar je poleti iz ciprskega AEL-a prestopil h grškemu prvoligašu Larisi, katere dres sta med drugim v preteklosti nosila tudi nekdanja slovenska reprezentanta Mirnes Šišić in Aleksandar Radosavljević.

Že po prvem nastopu za nov klub pa je ostal brez pogodbe. Toda to še ni bilo tisto najhuje.

Kaj se je zgodilo? V prvem krogu grškega prvenstva se je Larisa na svojem igrišču pomerila z Iraklisom in osvojila točko. Bilo je 2:2.

Glavni krivec za drugi zadetek gostov je bil prav Degra. V teku je bila 65. minuta obračuna, ko mu je soigralec podal povratno žogo na rob kazenskega prostora. Argentinec pa se je povsem brez potrebe odločil za preigravanje. To je storil tako nespretno, da mu je nasprotnik odvzel okroglo usnje in ga s približno 25 metrov poslal v prazno mrežo.

To je močno razjezilo predsednika kluba Alexisa Kouiasa, ki je po koncu tekme igralca počakal na poti do slačilnice in fizično obračunal z njim.

"Med potjo v slačilnico me je predsednik kluba Alexis Kouias poklical, naj pridem do njega. Potem pa me je zgrabil za vrat in me udaril. Ko me je želel udariti še enkrat, sem se odzval in se začel braniti," je vidno v šoku argentinskim medijem povedal Degra, in nadaljeval: "Okoli naju je bilo okoli dvajset ljudi, ki so videli, kaj se dogaja." Celo njegov trener Angelos Anastasiadis mu je obrnil hrbet in mu svetoval, naj raje zapusti klub.

"Razmišljam o tem, da bi jih tožil. Kaj takega se mi je zgodilo prvič. V tej državi sem tujec in ne vem, ali so podobne stvari tu normalne. Vso noč nisem zatisnil očesa, jokal sem. Ta napaka me bo spremljala do konca življenja," je hitel razlagati Degra, ki se še ni odločil glede svoje prihodnosti, toda v Larisi ne bo ostal. "Poklical me je objokani oče, ki mi je dejal, da tega ne rabim in naj se vrnem v domovino. Verjetno bom poslušal njegov nasvet."