© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
06.09.2016 08:55:52

Ganljiva poteza Bezjakovega Darmstadta: Stadion bo nosil ime umrlega navijača (video)

Nemški bundesligaš Darmstadt, katerega barve brani tudi slovenski reprezentant Roman Bezjak, je ime stadiona preimenoval po navijaču, ki je umrl za posledicami hude bolezni.

Jonathan Heimes je bil velik navijač Darmstadta, letošnjega marca pa je umrl za posledicami raka. Bil je reden gost tekem in različnih sprejemov, njegovo predanost klubu, in to navkljub zahrbtni bolezni, pa so zelo cenili tudi nogometaši sami.

Tudi zaradi tega se je vodstvo kluba po pogovoru s sponzorji odločilo, da bo stadion nosil njegovo ime, objekt Merck-Stadion am Böllenfalltor pa se bo v nadaljevanju sezone imenoval Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor.

Heimes se je že od najstniških let boril z rakom, umrl pa je v starosti 26 let. Njegov oče je pohvalil potezo sponzorja Mercka, katerega ime je nosil do zdaj. "Lepa gesta, da je Merck dovolil, da bo stadion po novem nosil ime mojega sina," kapetan ekipe Aytac Sulu pa v tem vidi dodaten motiv. "To je velika motivacija za nas. Želimo si obstanka med elito, ta povezava z Johnnyjem pa nam bo dala dodatnega zagona."