© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.09.2016 18:47:46

Škandal: ogoljufali Barcelono in prodali velikega talenta Interju!

Sloviti brazilski klub Santos si je privoščil nekaj nezaslišanega, zdaj pa za to tudi obstajajo neizpodbitni dokazi.

Milanski Inter se je tik pred koncem prestopnega roka okrepil z enim največjih brazilskih talentov, toda ogromno prahu dviguje dejstvo, da je pri prodaji Gabigola njegov donedavni klub Santos očitno ogoljufal veliko Barcelono. Da, tisto, ki ji je pred leti prodal največjega brazilskega zvezdnika Neymarja.

Barcelona in Santos seveda nista v dobrih odnosih, kajti izkazalo se je, da je ob prestopu Neymarja ponos Katalonije veliko več plačal marsikomu drugemu, zaradi česar je zadeva še vedno na raznih sodiščih. Je pa tedaj Barca nedvomno plačala Santosu dodatne tri milijone evrov in si zagotovila predkupno pravico tudi za Gabigola.

Kot veleva pogodba, je bil Santos po njej dolžan obvestiti Barcelono v trenutku, ko se je odločil za prodajo Gabigola, Katalonci pa so imeli pravico v treh dneh za točno določen znesek nogometaša odpeljati sami. Kot dokazuje sporočilo, ki so ga v javnost spravili brazilski mediji, pa se Santos tega ni držal.

Barcelono je sicer obvestil o ponudbi Interja in o nameri prodati igralca, toda obvestilo je poslal prepozno in ji dal manj kot 24 ur časa za odziv. Mladi zvezdnik je tako odšel v Milano, v Kataloniji pa so razumljivo besni. Jasno, pri tem pa si navijači obeh evropskih klubov zastavljajo vprašanje, kaj se lahko zgodi.

Odgovor je preprost: Interju se ne more zgoditi nič, svojo okrepitev bo v vsakem primeru lahko mirno obdržal. Barcelona pa bo skoraj zanesljivo od Santosa iztožila tiste tri milijone evrov in mu morda nakopala še kakšno dodatno kazen. Kot se zdi, bi bila ta več kot upravičena.