© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.07.2016 19:58:57

Ancelotti zadolžil Lahma za pobiranje kazni

Reuters

Carlo Ancelotti velja za enega najbolj spoštovanih strategov v svetu nogometa. O tem ne pričajo novinarji ali splošno mnenje navijačev, ampak sami igralci. Nov dokaz pa je pred vami.

Italijan se je pred prihajajočo sezono preselil na Allianz Areno, kjer bo vodil bavarskega giganta. Pri Bayernu so že občutili nekaj sprememb, največ spoštovanja pa je do kluba in do kapetana pokazal z gesto, da bo odslej Philipp Lahm zadolžen za pobiranje kazni.

Igralci tako na vse skupne dogodke ne bodo smeli zamujati. "Nimam rad, da igralci pri čem zamujajo. Isto velja za trenerja. Ampak nisem ravno navdušen nad idejo, da trener pobira kazni," je za Bild dejal italijanski strokovnjak. 

"Raje vidim, da to med seboj urejajo igralci. Jaz samo postavljam pravilo, zanje pa je bolje, da pazijo drug na drugega. Zdaj bo na kapetanu (Philipp Lahm op. p.), da bo od igralce kaznoval, če bodo zamudili. Tako je pri meni vedno bilo in bo še naprej."

philipp-lahm

S svojimi prijemi si je v karieri ustvaril ime pravega gospoda. Vplivni strokovnjak pa nima ravno posebnih pravil pri tem, kako ga kličejo. "Ni pomembno, kako me igralci kličejo. Lahko je Carlo, trener, gospod ali Herr Ancelotti. Ampak tale Herr mi ni najbolj všeč," je še novinarje nasmejal 57-letni Italijan. "Najpomembneje je, da me spoštujejo. To je vse, kar zahtevam."

Glede na to, da res v nobenem klubu doslej ni imel težav s tem, jih ni pričakovati tudi v Münchnu, kjer so igralci takoj pograbili njegove ideje in način urejanja kluba.