© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.07.2016 18:00:36

Kaj odgovoriti tistemu, ki ti zlomi nogo (video in foto)

twitter

Pred dnevi je svet obkrožil grozovit posnetek, kako je kitajski branilec skorajda prelomil nogo Dembi Baju.

Nekaj dni po operaciji in poškodbi, ki bo Dembo Baja od igrišč oddaljila med 9 in 12 mesecev, je kapetan Shanghai SIPG Sun Xiang obiskal Senegalca v bolnišnici.

V dvajseti minuti sta se zapletla v dvoboj, v katerem je kapetan nad nesrečnikom storil prekršek, po katerem je celotnemu stadionu zastal dih. 

Baja so v eni od šanghajskih bolnišnic oskrbeli, pred dnevi pa je sprejel Suna Xianga na obisku. Pogovorila sta se in izmenjala nekaj spodbudnih besed, kakšnih zamer pa ni bilo občutiti. 

"Moral sem priti, saj se je poškodoval po najinem dvoboju. Počutil sem se krivo in prišel sem se opravičiti. Upam, da si bo hitro opomogel. Zagotovo nisem storil tega nalašč, zavedam pa se, da fizičnemu kontaktu na nogometnih tekmah enostavno ne moremo ubežati," je sprva dejal 34-letni kapetan Shanghai SIPG. 

Potem je spregovoril še o Bajevi reakciji, ki je bila precej človeška in prijazna za nogometaša, ki je skorajda utrpel poškodbo, ki bi mu lahko ogrozila kariero. "Ba je bil zelo razumevajoč. Dejal je, da naj pustiva preteklost v ozadju, saj tako deluje življenje. Rekel mi je še, da naj bo zadnjič, da sem tako resno poškodoval nogometaša in da za profesionalne nogometaše poškodbe nikoli niso dobra stvar." 

Obljubo pa kani Sun držati. Pragmatično in človeško, ni kaj. Zamer ni bilo občutiti, vse skupaj pa je obeležila še tamkajšnja televizija, ki je spremljala Suna Xianga skozi celoten obisk.