© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
07.07.2016 20:50:07

Nekdanji zvezdnik Chelseaja poskrbel za klavrno goriško slovo

Nikola Miljković

Goričani so tudi na povratni tekmi uvodnega kvalifikacijskega kroga lige Europa doživeli poraz proti Maccabiju iz Tel Aviva. Prizadejal jim ga je Yossi Benayoun.

Gorica se je iz Izraela vrnila z zelo težko nalogo, saj je tam izgubila z 0:3. Kljub temu se izbranci Mirana Srebrniča upali, da bodo favoriziranemu Maccabiju zagrenili gostovanje na Primorskem in se pred domačimi gledalci z dvignjeno glavo poslovili od evropskih tekmovanj. Večkratni izraelski prvak je napredovanje potrdil z zadetkom v 10. minuti, ko je zadel Yossi Benayoun, nekdanji igralec angleških velikanov Liverpoola, Chelseaja in Arsenala.

Maccabi je izkoristil že prvo priložnost za zadetek. V deseti minuti je Dor Peretz podal do Yossija Benayounu, 36-letni izraelski reprezentant pa je zadel za 1:0. Pet minut kasneje je lepo priložnost zapravil Orlando Sa, v 22. minuti pa je Peretzu branil Grega Sorčan. Omri Ben Harush je v 23. minuti streljal mimo gola, tako kot dve minuti kasneje na drugi strani Andrej Kotnik. V 41. minuti je Sorčana preizkusil Nosa Igiebor, vendar se goriški vratar ni dal, Kotnik pa je za konec polčasa žogo poslal mimo desne vratnice.

Rifet Kapić je v 52. minuti skušal spremeniti izid, a ga je ustavil Predrag Rajković. Po uri igre je bil znova na delu Sorčan, ko je branil strel Edena Bena Basata. Tri minute kasneje je do strela prišel Miran Burgič, a ni premagal Rajkovića. Še lepšo priložnost je v 74. minuti s prostega strela zapravil Kapić, ki je streljal mimo gola. V 84. minuti je poizkusil Tilen Nagode, streljal pa s premalo moči. V 89. minuti je strel Matije Škarabota z golove črte odbil Benayoun.