© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
21.06.2016 13:56:51

Ali se Morata vrača v Madrid?

Reuters

Španski napadalec Alvaro Morata se po dveh sezonah v Italiji vrača v Madrid.

Vsaj tako poročajo številni španski in italijanski mediji, ki dodajajo, da bo Real Madrid tako izkoristil člen v pogodbi, ki pravi, da lahko Alvara Morato odkupi za 30 milijonov evrov.

Španski napadalec se je pred sezono 2014/15 preselil iz Reala k Juventusu, Torinčani pa so zanj odšteli 20 milijonov evrov. Moštvi sta takrat v pogodbo o prestopu vključila tudi člen, po katerem imajo Španci pravico za odkup nogometaša, po solidni sezoni, v kateri je Morata v dresu Juventusa nastopil na 47 tekmah in dosegel 12 zadetkov, pa so se odločili, da ga bodo pripeljali nazaj.

Novico o tem je ne nazadnje potrdil kar direktor stare dame Giuseppe Marotta, ki je dejal, da bo Real odkupil igralca in dodal, da bodo Morato zamenjali z vsaj enako kakovostnim igralcem.

Še zmeraj pa se poraja vprašanje, če bo Morata tudi ostal v Madridu, saj zanimanje zanj kažejo številni drugi evropski velikani. Kot še dodajajo pri Marci, bi ga lahko Real prodal naprej Chelseaju, Arsenalu ali pa Manchester Unitedu in pri tem tudi precej zaslužil.