© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
16.05.2016 10:56:54

Adidas ostaja sponzor Fife

Nemški proizvajalec športne opreme Adidas kljub nekaterim napovedim, da zaradi korupcijskih afer finančno ne bo več podpiral nogometa, ostaja sponzor Mednarodne nogometne zveze (FIFA) in Nemške nogometne zveze (DFB).

"Obžalujemo to, kar se je pri Fifi dogajalo. Toda če želimo uspešno prodajati naše artikle, moramo ostati v nogometu. Moramo biti v dobrih odnosih, s klubi, zvezami in ljudmi, ki jih vodijo. To je pač del posla," je izjavil predsednik nadzornega odbora Adidasa Igor Landau in tako potrdil, da nemško podjetje ostaja sponzor nogometa in de ne bo odmaknil od njega, tako kot je to vsaj začasno storil z atletiko.

V Nemčiji se širijo govorice, da so Nemci Fifi plačali 6,7 milijona evrov podkupnine, da so dobili organizacijo svetovnega prvenstva leta 2006, ta denar pa naj bi dobili ravno od Adidasa. "Naše podjetje v to ni bilo vpleteno, to je pokazala preiskava. Naša vest je čista," je še dodal Landau.

Adidas je sponzor Fife že 40 let, pogodbo z zvezo ima do leta 2030, kot je dejal Landau, pa ravno zdaj potekajo pogovori o podaljšanju sodelovanja z nemško reprezentanco.