© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.05.2016 23:23:54

West Ham počastil stadion in zavil rdeče vrage v črno

vszi

Tekma med West Hamom in Manchester Unitedom je vsebovala vse. Že nekaj ur pred obračunom, je bilo jasno, da to ne bo običajna premierligaška tekma. Nastala je poslastica v pravem pomenu besede, ki so jo dobili nogometaši West Hama (3:2).

Privrženci West Hama so že pred tekmo pripravili presenečenje za nogometaše Manchester Uniteda. Pravzaprav je šlo za sporočilo, da jih tukaj ne čaka lahka naloga.

Seveda gre za zgražanja vredne dogodke, ki se ne bi smeli dogajati na tekmah takšnega ranga, toda vse skupaj je dalo še dodaten žar zadnjemu dvoboju na Boleyn Groundu ali Upton Parku, kot imenujejo stadion West Hama.

United je dvoboj začel zelo klavrno, brez prave ideje in želje. Kot bi šlo za začetek sezone in ne za eno največjih tekem v sezoni, v kateri bi si lahko rdeči vragi na široko odprli vrata do kvalifikacij za ligo prvakov.

West Ham je povedel prek Diafre Sakhoja in zdelo se je, da je United v izgubljenem položaju. Neverjetno atmosfero na poslavljajočem se stadionu je nato z dvema zadetkoma utišal Anthony Martial, ki je vsaj za nekaj časa postal junak, ki je rešil rdeče vrage pred petim mestom.

Toda domači so imeli drugačne načrte. Najprej je za izenačenje poskrbel Michail Antonio, popoln preobrati in pomembne tri točke za uvrstitev v ligo Europa (vsaj kvalifikacije) pa je po močnem strelu z glavo dosegel Winston Reid.

Najsrečnejši s končnim izidom 3:2 za West Ham je zagotovo Manchester City in z njim prihajajoči trener Pep Guardiola, ki zapušča vrste Bayerna in se prvič v karieri seli na Otok. Medtem Unitedu ostane le še upanje na spodrsljaj mestnih tekmecev v zadnjem krogu.